13 Eylül 2007 Perşembe

Türkiye II. Bitki Koruma Kongresi

Türkiye II. Bitki Koruma Kongresi 27-29 Ağustos 2007 tahileri arasında Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirildi. Tabii bizde GÜRKAN's LAB. çalışanları olarak tam kadro oradaydık. Kongrede zaten tam bir Ankara Üniveristesi Ziraat Fakültesi çıkartması yapılmış gibiydi. Toplam 4 farklı seksiyon (fitopatoloji, entomoloji, biyolojik mücadele, herboloji) altında sözlü bildiriler yapıldı. Ayrıca poster sunumlarına da yer verilmişti.




Entomoloji seksiyonun öğleden sonraki iki oturumu neredeyse tammen GÜRKAN's LAB. sunumlarına ayrılmış gibiydi... Kongre boyunca toplam 6 sözlü sunum ve 2 poster ile sunuşu yaptık.

180'in üzerinde poster sunumun yer aldığı çalışmalara 3 günlük kongre içerisnden yalnızca 1 saat zaman ayrılmış olmasına ve katılımcıların öğlen yemeği ile aynı zaman aralığında belirlenen bu 30 + 30 dakikalık süreyi kahve ve çay içerek geçirmeyi tercih etmesine rağmen, GÜRKAN's LAB. tarfından hazırlanan posterler belkine en fazla ilgiyi gören çalışmlar oldu. Tabii bunun sebebi sadece çalışma konularının ilginç olması değil poster tasarımlarının alışılmış bilimsel kalıpların dışında olmasıydı.

<<<
Üsteki çalışma Orçun Gürkan ve Şerife Bayram tarafından yapılan "Tetronik Asit Türevi Akarisitlerin Tetranychus urticae Koch. (Acar.: Tetranychidae) 'ye Etkileri" konulu poster...


>>> Alt taraftaki poster ise Selcan Alptekin, Tuğba Erdoğan ve M. Oktay Gürkan tarafından yapılan "Pamuk Yaprak Kurdu (Spodoptera littoralis Boisd.) (Lep.: Noctuiade)'unda Değişik Larva Dönemlerinde Detoksifikasyon Enzimleri" konulu çalışma için hazırlanmış poster...


Postelerimizin önünden geçen herkez kendini mutlaka önünde durup bakmak zorunda hissediyordu. Hatta bazıları gruplar halinde önlerinde konşup gülüşüp ilginç değerlendirmelerde bulunuyordu. Bende tabii onlara sırtım dönük başkalarının çalışmlarını inceliyormuş gibi onları dinleyerek geçiriyordum vaktimi. Posterlerimiz hakkında yapılan değerlendirmelerden bir kaçı şöyle;

A: aa nekadar ilginç bu çocuk kim acaba?
B: Herhalde çalışmayı yapan çocuk.
A: Ee arkasındaki kadın kim?
B: oda herhalde arkadaşı veya hocası olmalı...
Yok canım olurmu hiç onlar özel olarak bu poster çekimlerinde kullanılmış mankenler (!)

A: aaaa! Şerifeye Bak. Öbürü de Orçun.
B: Hihihihi...
A: (Fısıldayarak ve yuvarlayarak) Reklamları izlediniz (!)
B: Hihihihi...
Buna verecek cevap bulamadım...


A: Yaw hani posterin bir kenarında resim filan koyunca iyi oluyor kim hazırlamış bilebiliyorsun.
B: Evet doğru ama ...
A: Ama bunlar biraz abartmış!
No comment...

A: Oktay abilerin bu poster değişik olmuş (?)
B: Evet ama bu parçalı yapı okumayı kolaylaştırmış mı ne?
A: Hı evet ya aslında fena olmamış.
B: Evet DEĞİŞİK olmuş
Thank youuu....

...

Kongre Geceleri

Gün boyu verilen seminerleri dinleyip, haşatımız çıktıktan sonra SDÜ Konuk Evi'nin bahçesinde canlı müzik sınırsız içki ve içki sonrası oyun havaları eşliğinde 3 gece geçirdik.

Her akşam kongre çıkışı koştur koştur konuk evine gelip GÜRKAN'S LAB. ve kjonukları masaı oluşturup. eğlencenin başlamasını bekliyorduk. Tabii yine GÜRKAN's LAB. personeli sahnelerin bir numarası geceleri dansları ile başlatıp, danslarıyla kaptıyorlar.

...


Fotoğraflar




Hiç yorum yok: